Partiotoiminta

Partiovuoden perustana ovat ryhmien viikoittaiset kokoontumiset johtajiensa ohjauksessa. Kokoontumiset alkavat syksyllä ja päättyvät keväällä. Koulujen loma-aikoina pidetään taukoa. Viikkotoimintaamme kuuluu erilaisten partiotaitojen opettelua ikäkausiohjelmien mukaan räätälöitynä. Ryppyotsaisen vakavaa opiskelua partio ei suinkaan ole, vaan kokoontumisiin kuuluu olennaisena osana myös erilaiset pelit ja leikit. Siinä sivussa opitaan tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja toimimaan ryhmässä. 

Partioharrastuksen voi aloittaa milloin tahansa. Syksyllä, talvella, keväällä, miksei kesän leirilläkin. 7-vuotiaana, 10-vuotiaana, 15-vuotiaana, aikuisena. Aiempaa partiokokemusta ei tarvitse olla ja osallistua voi oman kiinnostuksen ja ajan mukaan. Nuoria ja aikuisia otamme mielellämme mukaan johtamaan ryhmiä ja järjestämään tapahtumia. Vastuuta tai suunnittelua ei tarvitse säikähtää, lippukuntamme toiminnassa voi olla mukana muutenkin.

Lippukuntamme järjestää lisäksi runsaasti erilaisia tapahtumia, jotka värittävät partiovuotta. Syysvaelluksella suoritetaan rastitehtäviä matkalla yöpymispaikalle, jossa yö vietetään puolijoukkueteltassa nukkuen. Keväisin järjestettävien partiotaitokisojen rastisuoritukset pisteytetään ja parhaimmat palkitaan kesäleirillä Koronniemessä. Myös kisoissa nukutaan puolijoukkueteltassa ja leirillä kukin leiriläinen yöpyy omassa tai kaverin teltassa. Leireillä ohjelmaa on monipuolisesti: kertaamme partiovuoden aikana opittuja partiotaitoja ja opettelemme uusia juttuja, leikimme ja pelaamme sekä kokoonnumme muutaman kerran koko leirin yhteiselle iltanuotiolle. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue ja lupausjuhla, muistelemispäivän tapahtuma helmikuussa ja huhtikuisen partioviikon Kyläkisa ovat esimerkkejä lippukuntamme lyhytkestoisista tapahtumista. Vain kesäleiristä perimme erillisen osallistumismaksun, kaikki muu kuuluu niin sanotusti hintaan. 

Lisätiedot ja mukaan ilmoittautuminen: Ota rohkeasti yhteyttä ryhmien johtajiin (puhelinnumerot löytyvät Ryhmät -sivulta).